Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: problem z szablonem 129  (Przeczytany 172 razy)
Renata
Użytkownik
*

Email
« : Styczeń 02, 2012, 11:48:00 »

Witam,
sam szablon bez opisu i zdjęć działa ok, natomiast po dodaniu opisu aukcji plus opis wysyłka, kontakt itd. oraz po dodaniu zdjęć na aukcję - "stopka" (zdjęcie footerbg) zachodzi na tekst, nie zmienia swojej pozycji, nie obniża się. W czym tkwi problem? wszystkie czynności opisane w poradniku wykonuję poprawnie (tak mi się przynajmniej wydaje), linki do zdjęć umieszczam bez żadnych spacji etc., w oryginalnym rozmiarze.
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Admins
Administrator
*

Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2012, 11:58:10 »

Można prosić link do aukcji?
Renata
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2012, 12:55:55 »

oto link do aukcji:
http://allegro.pl/wyjatkowe-czapeczki-dla-dziewczynek-i2032970140.html
Admins
Administrator
*

Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2012, 17:52:09 »

Można usunąć ten obrazek w stylu css szablonu:

#user_field #footer
i w nim usunąć
  background: url("http://images9.fotosik.pl/877/0a024c4e4c3815b4.jpg") no-repeat....

lub drugi sposób:
w #user_field #content
dodać:
height:1500px;

bądź większą liczbę.
Renata
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2012, 22:05:24 »

Zdjęcia się nie chcę pozbywać, ponieważ lepiej z nim wygląda szablon, dodałam wysokość i oczywiście zdjęcie wędruje na koniec Uśmiech tam gdzie powinno być (nieco więcej px niż 1500) i w związku z tym mam jeszcze jedno pytanie: czy tą wyskość trzeba "dostosowywać" za każdym razem do aukcji (różna ilość zdjęć i długość opisu) czy jest może jakieś polecenie, które automatycznie dopasuje zdjęcie na konću aukcji, a nie w tym miejscu jakie mu zadam pisząc np. height: 200 px; lub 3000 px; etc. czy to się wiąże już ze zmianą większej ilości kodu?

dziękuję za dotychczasowoą pomoc!
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: