Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Błagam pomocy ;(  (Przeczytany 149 razy)
asiek
Użytkownik
*

Email
« : Luty 17, 2012, 12:49:48 »

Na wstępie witam wszystkich Uśmiech
Mam mega problem oczywiście z szablonem. Wszystko byłoby ok ale nie robię, tzn nie zakupiłam tego szablonu dla siebie a dla szefa i jego firmy. Jak dziś tego wszystkiego nie ogarnę to chyba mnie zje Język
Ok do rzeczy:
Zakupiłam szablon, pobrałam, zlinkowałam i tu zaczynają się schody. Jak w notatniku wchodzę na edycja=> znajdź.. wyskakuje okno jak z instrukcji, super ale gdy wpisuje nazwę "obrazka" to wyskakuje komunikat "nie można znaleść img_01.jpg" próbowałaam wszystkiego na nic!
Czemu pobieracie opłątę za szablony i tak utrudniacie? Nie każdy jest obryty w html itp nie zważywszy na wiek. (mam 24 lata i to nie znaczy, że muszę wiedzieć all o komputerach) liczę na szybką pomoc, mam godzinkę może dwie do powrotu szefa a ja nie ruszyłąm dalej tego !!!!!!
Admins
Administrator
*

Email
« Odpowiedz #1 : Luty 17, 2012, 17:37:24 »

Jeżeli nie ma danego obrazka to po co go wyszukujesz?

W instrukcji pisze że jeżeli nie ma obrazka to go się pomija w kodzie...
asiek
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2012, 11:22:14 »

.bu-l {
background-image: url(images/img_03.jpg);
width: 262px;
height: 50px;
font-size: 24px;
padding-left: 8px;
padding-top: 12px;
float: left;
}
i link z imageShack http://imageshack.us/photo/my-images/205/img03dg.jpg/
Proszę mi powiedzieć, jak poprawnie zamieścić ten link w kodzie?
Admins
Administrator
*

Email
« Odpowiedz #3 : Luty 20, 2012, 13:51:23 »

Źle wgrany obrazek.
Proszę wgrać obrazek za pomocą innego serwisu lub programu imageshack i pobrać link o nazwie: directlink
asiek
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #4 : Luty 20, 2012, 14:19:59 »

ten obrazek nie jest źle wgrany takie coś mi przysłaliście to po 1. po 2 używam serwera na imageshack (w linku nawet widać) po drugie nie rozumiem pana. Nie jestem informatykiem, a na imageshack nie ma opcji directlink chodzi o link w kodzie html? proszę mi opisać to dla mnie w miarę zrozumiale jestem socjologiem i politologiem niestety nie informatykiem.
to :
.bu-l {
background-image: url(images/img_03.jpg);
width: 262px;
height: 50px;
font-size: 24px;
padding-left: 8px;
padding-top: 12px;
float: left;
}
skopiowałam z tego co mi wysłaliście za 3,66 zł widzę, że jest tam coś napisane o obrazku nr 3 nie wiem tylko czy nowy adres link jak kto woli mam wkleić do tego nawiasu czy gdzie??
Admins
Administrator
*

Email
« Odpowiedz #5 : Luty 20, 2012, 14:25:06 »

Tak to co jest standardowo jest oczywiście ok chodziło mi o link.
Proszę wgrać link na: http://vpx.pl
I skopiować link "Link bezpośredni:"
asiek
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #6 : Luty 20, 2012, 14:33:10 »

ale nadal nie wiem jak i gdzie wkleić link z tym jest problem. sam obrazek na allegro wchodzi ale w tych całym kodzie html nie ;( przepraszam momentami byłam nie kulturalna ale z tego względu jak już pisalam to nie dla mnie. Szef stoi nade mną i ja to po prostu zrobić muszę
asiek
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #7 : Luty 20, 2012, 14:51:49 »

już wszystko gotowe. bardzo serdecznie dziękuję za pomoc, adminie jesteś wielki !
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: