Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Płacę z allegro przydatne?  (Przeczytany 1207 razy)
Admins
Administrator
*

Email
« : Czerwiec 29, 2010, 23:44:25 »

Czy według Was "Płacę z allegro" jest dla Was przydatne?
Czy dobrze że jest dołączone obowiązkowo do każdej transakcji?

Proszę o wypowiedzi.
matrix
Przyjaciel
*

Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 30, 2010, 15:38:30 »

Według mnie jest przydatne, gdyż za niektóre transakcje mogę płacić odrazu i kasa odrazu  jest na koncie i sprzedający może szybko wysłać towar. Chociaż zauważyłem że niby PzA jest obowiązkowe to i tak dużo sprzedających ma napisane w aukcji że nie przyjmuje wpłat poprzez PzA.
gelman
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 01, 2010, 17:12:34 »

Ja jako kupujący jeszcze tych płatności nie uważałem zawsze wpłacan normalny przelew na konto.
dominikuus
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #3 : Październik 23, 2010, 21:35:22 »

Bardzo jest przydatne.
Po zakupie na moich aukcjach nie czekam aż dojdzie przelew tylko dzięki tej opcji pieniądze mam od razu na koncie allegro i tym samym mogę od razu wysłać paczkę.
Gallery4Ladies
Użytkownik
*

Email
« Odpowiedz #4 : Luty 02, 2011, 14:34:45 »

Dla mnie ok, choć się obawiałam, że Allegro będzie przetrzymywało kasę kilka dni czy do końca miesiąca - od razu można zlecić wypłatę na nasze konto. Poza tym zwykły przelew idzie nawet 2 dni, a tu, jak pisał ktoś wyżej - wiesz, że wpłata jest od razu. Pozdr.
ritchey
Użytkownik
*

WWW Email
« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2011, 07:26:15 »

PzA jest przydatne głównie z dwóch powodów:

1. Szybkość księgowania wpłaty
Dla większości "kombinacji banków" sprzedawcy i kupującego - płatność realizowana jest praktycznie natychmiastowo.

2. Wygoda dla kupującego
W przypadku przelewów standardowych - musimy ręcznie podawać wiele danych (nr rachunku sprzedawcy, adres, tytuł przelewu) - to zajmuje sporo czasu. W przypadku PzA jedyne co musimy to zalogować się do banku i kliknąć Płacę.

Nie wiem jak to wygląda od strony sprzedawcy - bo sam nie sprzedaję. Pewnie PzA pobiera jakąś niewielką prowizję. Muszą na tym robić świetny interes. Nawet licząc ten 1% prowizji to przy dziennym obrocie Allegro rzędu 20-30 mln - wychodzi bardzo duża kasa.

Admins
Administrator
*

Email
« Odpowiedz #6 : Sierpień 16, 2011, 09:32:01 »

No właśnie aktualnie jeszcze nie jest pobierana prowizja.
Ale sprzedawcy już się "bali" że po wprowadzeniu obowiązku PzA w każdej aukcji będzie prowizja.
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: