Szanowni Pa艅stwo,
Pierwsza rzecz, jest pi膮tek, godz 18:03 - wchodz臋 na stron臋 Waszego serwisu: 4pay.pl - i co?
Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/2 Server at 4pay.pl Port 80
Pomijaj膮c to, nie jestem przekonany aby kluczem do sukcesu by艂a pe艂na "darmowo艣膰" serwisu. Prosz臋 zauwa偶y膰, i偶 Allegro wcale nie jest darmowe i jest WYRA殴NYM liderem rynku (ponad 50% e-handlu w kraju). 艢wistak jest darmowy, a ma ok, 10% udzia艂u w rynku.
Trudno mi powiedzie膰 co jest dok艂adnie kluczem do sukcesu - ale wydaje mi si臋, i偶 warunkiem koniecznym jest posiadanie przez serwis porz膮dnego API. Prosz臋 zauwa偶y膰, i偶 duzi sprzedawcy maj膮 cz臋sto wystawione po kilka tys. aukcji. Nie da si臋 tego wyklika膰 recznie. To MUSI by膰 zautomatyzowane. Dlatego te偶 duzi sprzedawcy NIE wejd膮 na serwis bez API. Do Allegro powsta艂o mn贸stwo narz臋dzi korzystaj膮cych z API i zapewniaj膮cych automatyzacje sprzeda偶y.
Je偶eli natomiast nie ma du偶ych sprzedawc贸w - to nie ma konkurencyjnych ofert - gdy偶 to najwi臋ksi sprzedawcy s膮 w stanie zaoferowa膰 najlepsze ceny (prosz臋 sobie por贸wna膰 ceny laptop贸w np. X-KOM_PL z cenami w lokalnych sklepach - r贸偶nica jest nawet 30 %). A je偶eli nie ma konkurencyjnych ofert to nie ma kupuj膮cych.
Tak ja to widz臋...